Info-info TERBARU

1. SALAh satu cara buat duit kat internet PERCUMA dan boleh percaya Click REGISTER

2. OPERA mini untuk TELIFON FREE click NOW

3. Anda Ada GAMBAR Cute Click JOIN

Rabu, 19 Januari 2011

Saya benci perangai..

Saya benci perangai OKU. OKU ini dipandang rendah masyarakat. OKU buat kerja apa pun tak pernah sungguh-sungguh. Baru buat kerja sikit dah berhenti separuh jalan.
"Tak mampu," kata mereka.

Memanglah tak ada orang yang suka mahu ambil OKU untuk bekerja dengan mereka. Saya juga sarankan pada teman-teman semuanya supaya janganlah diambil OKU bekerja dengan anda. Mereka hanya bakal menyusahkan anda dengan mereka.

Merungut lebat, kerjanya lambat.
Ya, saya tahu OKU ni banyak kekurangan. Tapi kita yang lain ini juga serba kekurangan. Itukan fitrah manusia. Tiada yang sempurna.

Jadi apa jua dalih yang OKU beri, sama sekali tak boleh diterima!
Sudah malas, banyak pula alasannya.
Apa? Kalian kata saya kejam? Kurang sensitif? Kurang ajar? Kurang asam? Tak ada adab?
Sabar, sabar, sabar dulu...

OKU itu hanyalah satu gelaran, tapi gelaran itu bukanlah mutlak pada satu milikan.
OKU yang saya katakan bukanlah mereka yang tak berkaki tak bertangan. Tapi pada mereka yang kerjanya, hidupnya tiada kesungguhan. Mereka ini tidak lain tidak bukan, hanya mahu hidup bersenang-senangan tanpa mahu mengenal erti kepayahan.

Keliru? Masih rasakan saya zalim tak berhati perut?
Tak mengapalah. Kita semua ada pendapat sendiri. Ini pendapat saya. Kata-kata saya sendiri, dan saya bercakap ini melalui pengalaman dan dari apa yang saya perhati. Kalau kalian tak bersetuju, sila sahaja nyatakan. Tapi saya akan terus tetap dengan pendirian...

Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku; dan mudahkanlah bagiku tugasku; dan lepaskanlah simpulan dari lidahku, dan kurniakanlah aku ilham dari sisi-Mu agar apa yang ku kongsikan di sini terletak dalam redha-Mu; dan peliharalah penulisan ini, serta si penulisnya, juga pembacanya agar kami sentiasa taat pada perintahMu dan tidak gentar dalam menegakkan agama-Mu.

- OKU - Orang Kurang Usaha itu memang hanya menyusahkan!

Rujukan:
http://www.iluvislam.com/inspirasi/kembara-hidup/1127-saya-benci-oku.html

2 ulasan:

  1. Klu Ko Kte OKU tuh mkner nyer Org Kurg Usaha.. MAybe bt0l.. tpi klu mksod kw.. org kurang upaya yg kurg usaha.. slh kot.. awl2 cm kuang aja.. tpi bler bcer ayt last.. ok... aku phm apa yg kw cber smpi kn..

    BalasPadam
  2. sepatutnya..pekataan OKU tidak diberikan kepada org kurang upaya.. kerana kebnyakkan mereka meman sangat besemanagat dalam hidup... jadi OKU sepatutnya deberikan pada org malas..

    BalasPadam